dijous, 7 de gener del 2016

El sistema binari

 El llenguatge que usem per a comunicar-nos està format per una combinació de lletres i números amb els quals formem les paraules i les xifres. Però el llenguatge és massa complicat per a construir una màquina que el puga utilitzar de la manera que ho fem nosaltres.
Els dispositius electrònics, entre ells els ordinadors, treballen amb tensions elèctriques ja que és la manera més senzilla que s'ha trobat de fer que una màquina siga capaç d'emmagatzemar i manipular informació.

Els circuits electrònics utilitzen nivells de tensions elèctriques; així la presencia de tensió elèctrica es representa amb un 1 i l'absència de tensió és representa amb un 0. Amb la combinació d'uns i de zeros s'aconseguix representar qualsevol número. Es diu que els números que manipula un ordinador estan en sistema binari. El 0 i el 1 és el que es coneix com un bit, que és la quantitat mínima d'informació que un ordinador és capaç de manipular.


Treball d'investigació
  Per parelles heu d'investigar sobre els sistemes de numeració, en particular sobre el sistema decimal i el binari. Heu de respondre (i sobre tot, comprendre) els següent punts:

  • Què és un sistema de numeració.
  • Com funciona el sistema de numeració decimal.
  • Com funciona el sistema de numeració binari.
  • Com convertir un número de decimal a binari.
  • Com convertir un número de binari a decimal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada